Посета позоришној представи у Београду

Ученици млађих разреда су са својим учитељицама и учитељем,10.фебруара 2023.г. посетили позориште "Вук Караџић"  и одгледали  представу " Лепотица и звер", у извођењу глумаца позоришта " Бошко Буха". Са великом пажњом и одушевљењем, ученици су испратили  ову динамичну и сценски врло богату, омиљену бајку.


 


Наташа Буљугић


О представи

“Лепотица и звер” је надалеко позната бајка о необичном сусрету између ужасавајуће Звери и младе лепотице, чија невиност и искрена саосећајност успевају да разбију давно бачену клетву и учине да Звер поново постане оно што је некада давно била – лепи млади Принц…

Комад који је, према овој бајци, средином прошлог века написао Николас Стјуарт Греј, прича ову причу из нешто другачије визуре од оне која је позната младој “дизнијевској” публици. Она нас измешта из овог времена и простора у неки давно заборављени кутак у коме се, у узбудљивом окружењу замкова и дивље природе насељене неким другачијим створењима, одвија прича о магији и чаробњаштву… Ова верзија бајке “Лепотица и звер” невероватно је свежа, али иако је питка и забавна, она обилује и озбиљним и дирљивим деловима, а наравно, веома је узбудљива и драматична.

Милан Караџић је у Позоришту “Бошко Буха” режирао на десетине бајки, од којих неке баш из пера Николаса Стјуарта Греја. Његово познавање овог жанра, и уживање у њему, обећавају велику радост за дечју публику, али њене одрасле пратиоце.

Милан је и овог пута окупио своје сталне сараднике: Ивану Димић као драматурга, композитора Александра Локнера, костимографкињу Зору Мојсиловић, сценографа Бориса Максимовића. Сценски покрет поставља Марија Миленковић, а сценски говор Дијана Маројевић. У главним улогама су Немања Оливерић, Бојана Стојковић, Ања Павићевић, Ђорђе Кадијевић, Бранислав Платиша, Јана Бјелица и Ивана Зечевић.

ПРЕВОД Србољуб Станковић

ДРАМАТУРГ Ивана Димић

СЦЕНОГРАФ Борис Максимовић

КОСТИМОГРАФ Зора Мојсиловић

КОМПОЗИТОР Александар Локнер

СЦЕНСКИ ПОКРЕТ Марија Миленковић

СЦЕНСКИ ГОВОР Дијана Маројевић

ОРГАНИЗАТОР Јована Бундало

ИНСПИЦИЈЕНТ Миљан Миљановић

СУФЛЕР Ана Бата

АСИСТЕНТ КОСТИМОГРАФА Анђела Бајагић

АСИСТЕНТ ОРГАНИЗАТОРА Милица Цветковић

Лица

ХОЏ, ЧАРОБЊАК Немања Оливерић

МИКИ, ЊЕГОВ СЕСТРИЋ, ЗМАЈ Бојана Стојковић / Невена Михаиловић

ПРИНЦ -  ЗВЕР Ђорђе Кадијевић

ЏЕЈН, НАЗВАНА ЛЕПОТИЦА, КЛЕМЕНТОВА НАЈМЛАЂА ЋЕРКА Ања Павићевић

ЏЕСМИН И ЏОНКЛИН, БЛИЗНАКИЊЕ, КЛЕМЕНТОВЕ ЋЕРКЕ Јана Бјелица и Ивана Зечевић / Нађа Дулић

Г. КЛЕМЕНТ, ТРГОВАЦ, ОТАЦ ТРИ ЋЕРКЕ Бранислав Платиша

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

9248456