КЊИГЕ ЗГОДНЕ И МУДРОШЋУ ПЛОДНЕ, УВЕК ЋЕТЕ БИТИ НЕОПХОДНЕ!

 ”Десанкини” ђаци на 65. Међународном сајму књига у Београду

“ПОВРАТАК НАПИСАНИХ” је овогодишњи слоган сајма књига, највећег у региону. Након двогодишње паузе, ученици старијих разреда ОШ “Десанка Максимовић” су са својим наставницама и библиотекарком школе: Мајом Лазаров, Олгицом Петковић и Миљаном Зејак, посетили Сајам, 25. октобра 2022.г. Ова регионално највећа манифестација посвећена књизи бави се промоцијом књижевног стваралаштва и образовања, културном разменом са иностранством и покретањем актуелних књижевних и друштвених питања. Међу бројним посетиоцима, најзначајнији и најзапаженији је био наш спортиста, Новак Ђоковић, који је своје време посветио и дружењу са децом. 

Познат као празник књиге, Сајам књига сваке године угости најзначајније домаће и иностране писце и издаваче, који представљају своја стара издања и актуелну продукцију: из Марока, Ирана, Индије, Египта, Кине, Русије, Белорусије, Немачке, Пољске, МађарскеИталије, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине. Држава, почасни гост је Румунија, која представља дела тридесетак савремених писаца и литерарних класика.

Важно обележје Сајма књига је богат пратећи програм. Кроз бројне промоције, презентације, предавања, округле столове и трибине, стручној и широкој публици учесници представљају низ тема важних за књижевност, издаваштво и културу.

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

9248684