ОГЊЕН СТОЈАНОВИЋ ЈЕДИНИ ПРЕДСТАВНИК МЛАЂЕГ УЗРАСТА НАШЕ ШКОЛЕ И ОПШТИНЕ, НА СОШОВу 2022.г. У ЗРЕЊАНИНУ

У „Кристалној дворани“ у Зрењанину одржана је девета Спортска олимпијада школске омладине Војводине (СОШОВ), од 19. до 22. маја. Окупила је преко 6.000 младих спортиста – ученика основних и средњих школа из целе Војводине и њихових професора и тренера. На највећој спортској манифестацији младих Војводине такмичари су се надметали у 15 дисциплина, у категоријама основаца и средњошколаца, у конкуренцији дечака и девојчица.

Ученик 4/2 разреда ОШ”Десанка Максимовић”, Огњен Стојановић, је био једини представник млађег узраста наше ковинске општине и био веома успешан, освојивши 4. место у дисциплини бацања вортекса! Све честитке Огију, који сигурним, атлетским корацима иде ка спортским врховима, подржаним великим успесима и истрајним радом и вежбањима, уз сву подршку првенствено његове породице, другова и другарица и своје учитељице!

 “Из Зрењанина је послата најлепша слика широм наше земље – слика спорта, младости, дружења и будућих шампиона“, рекао је Баста учесницима школске олимпијаде!

Баста је овом приликом истакао да је развој школског спорта један од приоритета Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Како је навео, путем конкурса се улажe у младе спортске таленте, фискултурне сале, јавне терене, спортскe реквизитe, а подржане су и многе спортске манифестације и такмичења, с циљем да се спорт што више приближи младим генерацијама.

Популаризацијом спорта међу школском децом не утиче се само на јачање њиховог физичког здравља него и на јачање воље и истрајности. Стварањем здраве конкуренције, кроз школска такмичења, млади који тек започињу свој спортски стаж уз помоћ и подршку својих наставника уче се фер односу на терену, али и у животу!”

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8539372