ИМАШ ЦИЉ - ДОЂИ НА СТАРТ

Волонтери Црвеног крста Ковин, су са ученицима 4/1 и 4/2 разреда “Десанкине” школе и њиховим учитељицама: Снежаном Ломигора и Наташом Буљугић, имали организовану шетњу, уместо традиционалне Трке за срећније детињство и посету Црвеном крсту Ковин.

"Имаш циљ - дођи на старт" је слоган који нас дуги низ година води и кроз школовање, али и кроз друге бројне хуманитарне активности. Волонтери Црвеног крста: Страхиња, Магда, Роберт, Кинга, Ана, Валентина су најпре у школи одржали једно инерактивно предавање. Затим се организовано отишло у зграду Крста, где су ученици послужени и домаћим крофнама, награђени прибором за писање са амблемима Црвеног крста и обишли зграду која има специфичну намену за све грађане. Секретар Црвеног крста Ковин, Викица Фара, је уз поздравне речи добродошлице, рекла и оно што је најбитније:”Овој организацији је човек крајњи циљ сваком од нас и трудимо се да радимо у складу и духу хуманитарне организације",

Позив је упућен малишанима да се јаве, уколико желе да се волонтерски баве хуманитарним радом, овој организацији. Затим се са волонтерима наставио пут Старог града и Дунавца, реализовани су часови Природе и друштва и Пројектне наставе и краћи излет.

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

9249231