„Hocus Pocus Scopus“ – eTwinning пројекат ученика II/2 и осмог разреда

У периоду од јануара до маја 2021. ученици наше школе учествовали су у eTwinning пројекту под називом “Hocus Pocus Scopus”. Пројекат је осмишљен као мост између конкретних вештина и учења језика. У овом пројекту ученици и наставници су своје вештине приказали применом различитих веб 2.0 алата.

Циљеви пројекта били су:
- промовисање учења заснованог на ученицима;
- побољшање њихове продуктивне вештине;
- повећање компетенција ученика на другом језику;
- повећање мотивације ученика;
- коришћење интегрисаних образовних  метода;
- коришћење  иновативних образовних веб алата
- повећање нивоа  дигиталних компетенција;
- комуникација и ефикасна садња са школским колегама и партнерима.

Аутори пројекта су замислили да наведене циљеве ученици остваре представљањем националних јела и кроз туристичку презентацију свог града или области. У пројекту су учествовали наставници и ученици из Турске, Азербејџана, Грузије и Србије.

Нашу школу су у пројекту представљала два тима. Један тим су чинили ученици II/2 разреда које је предводио учитељ Милош Баковић, а други тим су чинили ученици осмог разреда које је предводила наставница хемије Ана Ритопечки.

hokp1

 

hokp2

Ученици II/2 су у свом видео материјалу представили градско шеталиште Дунавац и Црну Бару као најистакнутије туристичке дестинације Ковина. Традиционално јело које су приказали биле су светосавске переце које су правили у својој учионици.

 

Ученици осмог разреда представили су остале истакнуте туристичке дестинације Ковина, али и говорили о свом граду као мултикултуралној заједници. Представљено је више традиционалних јела као што су сарме, ваљушци, гулаш, штрудле итд. Поред тога, ученици су презентовали и рецепт за переце.

Путем Zoom апликације презентовани су сви видео материјали. У дискусији и коментарисању урађеног учествовали су и наставници и ученици, а ученици наше школе добили су бројне похвале за урађене задатке. Поред наведених задатака креирали су лого и постер пројекта, сазнали много нових информација о култури других народа, уређивали постере градова из других земаља, учествовали на конференцијама, писали песме, правили облаке речи...

Као резултат пројекта настао је заједнички електронски часопис који се може погледати овде.

Ана Ритопечки

Милош Баковић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8429140