ОШ „Десанка Максимовић“ - прва eTwinning школа у ковинској општини

Основна школа „Десанка Максимовић“ прва је eTwinning школа у ковинској општини, а једна од 20 школа и предшколских установа из Србије које су добиле eTwinning ознаку за школе за период 2021-2022.           

еТwinning школе су врсни примери школе које активно промовишу вредности и педагошку праксу еТwinning-a, модел су за друге школе и референтна тачка за своју локалну заједницу. Ове школе су препознате као предводници у областима као што су: дигитална пракса, eSafety пракса, иновативни и креативни приступи педагогији, подстицање континуираног професионалног развоја запослених, као и подстицање праксе сарадничког учења код запослених и ученика.                               

Већ четири године ученици и наставници наше школе активно учествују у еТwinning пројектима. Сав рад и труд које наставници улажу у своје пројекте, рад са децом и коришћење ИКТ алата, осим у квалитетном раду, препознаје се кроз националне и европске ознаке квалитета које им се додељују сваке године за успешне пројекте. Школа је до сада освојила три Националне и три Европске ознаке квалитета.                                

За разлику од ознаке квалитета, којима се истиче и вреднује рад појединца, eTwinning ознака за школе истиче и препознаје рад целе школе на овој платформи. Ова ознака подразумева и вреднује рад наставника, тимова наставника и руководилаца у школи, а ознака eTwinning школе омогућава образовној установи да се издвоји од осталих.         

Чланови eTwinning тима у нашој школи су: Aна Новковић (директор школе), Ана Ритопечки (наставник хемије), Миланка Стојковић (наставник техничког и информатичког образовања) и Милош Баковић (наставник разредне наставе). Још једном се захваљујемо ученицима који активно и радо учествују у међународним еТwinning пројектима. 

 

Списак свих школа којима је додељена ознака можете погледати овде: https://www.etwinning.net/sr/pub/support/2021--2022-etwinning-school-l#c688

Милош Баковић

 
 
 

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8777746