"Кенгур без граница"  2021.

У четвртак 10. јуна 2021. године у 10.00 часова одржано је овогодишње такмичење у организацији ДМСрбије и у ОШ " Десанка Максимовић" у Ковину.

Ученици у целом свету, у преко 90 држава, размишљају о истим проблемима и решавају исте задатке које је одабрала комисија састављена од математичара, представника тих држава.

„Кенгур без граница” је тест такмичење. Сваки задатак има 5 понуђених одговора од којих је само један тачан. Тест садржи 30 задатака са три степена тежине (по 10 задатака) које ученици од 5. разреда основне школе до 4. разреда средње школе раде 90 минута. Ученици 3. и 4. разреда основне школе треба да одговоре на 24 питања за 75 минута и за њих су задаци подељени по тежини на групе пo 8 задатака. Ученици 1. и 2. разреда основне школе добијају 18 занимљивих задатака, подељених у три групе по 6 задатака, које треба да реше за 60 минута. Награде се додељују после финалног такмичења.

Наши ученици, од првог до седмог разреда, се сваке године радо одазову такмичењу, јер им оно пружа велико задовољство и изазов! Осим што су добили Признања за учешће, саваки такмичар је награђен свеском и хемијском оловком са логом Друштва.

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

9249066