Промоција хуманих вредности

У Недељи обележавања Светског дана Црвеног крста и Црвеног полумесеца, од 8. маја до 15. маја 2021. године, ученици 3/1 и 3/2 разреда ОШ „Десанка Максимовић“ Ковин, укључени су у Партнерски пројекат Црвеног крста Ковин: „ПРОМОЦИЈА ХУМАНИХ ВРЕДНОСТИ“, када је одржана и прва радионица.

“Рачунајте на нас зато што и када је најтеже и даље смо заједно”, мото је најхрабријих, најсрчанијих и пре свега, најхуманијих људи, волонтера Црвеног крста, понос и радост сваке нације! Црвени крст Србије истиче да:

  „ Могућност да млади уче и поделе научено, да буду активни, имају иницијативу и дају свој допринос, значи да Црвени крст има разлога за оптимизам у будућности, да наредне генерације могу, умеју и желе да наставе хуманитарни рад који се одвија 145 година кроз Црвени крст Србије!“

Ове године Црвени крст Ковин обележава и 140 година постојања. Наши другари волонтери су реализовали прву радионицу.

Црвени крст Србије, у склопу програма “Промоција хуманих вредности” одржава и Фестивал позоришних представа у којима глуме деца и едуковани млади волонтери Црвеног крста који су у протеклој години били циљна група и носиоци едукативних програмских активности које је Црвени крст реализовао. Трећаци „Десанкине“ школе, одгледали су представу другара из ОШ „Ј.Ј. Змај“ под називом „Уживо са лица места“ и даје пуну подршку за што успешнијим пласманом на такмичењу!

Срећан дан Црвеног крста (08.05.), као и Недељу Црвеног крста (08-15.05.) желе Вам запослени, волонтери и чланови Црвеног крста Ковин, чијим се честиткама придружују и млади волонтери ОШ „Десанка Максимовић“ из Ковина!

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

9248445