„Тако ми се хтело да упознам тело“ – пројектна настава у одељењу II/2

У току месеца октобра ученици одељења II/2 су, уз свесрдну помоћ наставница биологије и енглеског језика, Ануце Славковић и Маријане Ђоковић, реализовали пројекат „Тако ми се хтело да упознам тело“.                                                                                 

У првој фази пројекта ученици су уз помоћ наставнице биологије обновили знања из света око нас о деловима тела. Наставница је на моделима упознала ученике са  грађом човековог тела, унутрашњим  органима и њиховим функцијама, што је код деце изазвало велико интересовање.                                         

У следећој фази ученици су погледали епизоду „Човеково тело“ из серије „Коцка, коцка, коцкица“. Епизода је ученике подсетила на важност очувања свог тела кроз разговор са дечијим доктором, песму, игру и бројне експерименте.                                 

Трећу фазу пројекта реализовала је наставница енглеског језика. Задатак ученика био је да усвоје називе делова главе на енглеском језику. Ученици су по налозима наставнице препознавали  ознаке за делове главе на енглеском језику, исецали их и лепили на одговарајуће место на табли. Након тога су веома брзо и лако усвојили и песмицу на енглеском језику.                                                                                       

У последњој фази пројекта ученици су систематизовали знања о деловима тела кроз израду цртежа и учешће у интерактивним WordWall квизовима.

Милош Баковић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8539672