„Јесенка и Јесен“ у 2/1 разреду

У петак, 30.октобра 2020. године, одржани су часови пројектне наставе и ликовне културе у 2/1 разреду. Са својом учитељицом, Горданом Албу, деца су најпре обрадила тему „Јесен“. Затим су из природе донели њене најлепше продукте, а онда осмислили и креирали модне детаље. Најтраженији су били шешири. Тако су вредни другаци, постали модни креатори у правом смислу речи. Спојили су знање и вештине у једну дивну јесењу причу, коју су назвали „Јесенка и Јесен“. Они су постали нашим другарима  најбољи пријатељи, не само због тога што су их учинили лепшим, већ и изнова подсетили на рециклажу, заштиту  и чување наше дивне природе!

Од новинских папира, уроланих и лепљених у облик шешира, лепљени су најлепши облици  лишћа, које само јесен може да обоји дивним јесењим бојама. Светлуцаво наранџасто лишће, постало је бакарно црвено. Орошено жуто, добило је одсјај старог злата, а понеки тамно зелени листић, подсети на давно прошло лето...

Машта, креативност, радозналост и мотивација, опет су превладале и емоције ђака обојиле топлим бојама радости и задовољства, које ће у тмурним, јесењим данима, бити покретач нових идеја  нашим креативним ђацима!

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8535859