Мала школа планинарења

У оквиру реализације пројекта „ Хајде да живимо здраво“ који реализује НВО ФОЦИД из Ковина под покровитељством Министарства омладине и спорта, у суботу, 13 марта на Чардаку је одржана једнодневна едукативна радионица „ Мала школа планинарења“. Радионицу су водили чланови Планинарског друштва „ Јеленак“ из Панчева, а у радионици су врло активно учествовали и ученици наше школе.  
Основна сврха радионице је била да се млађој популацији приближи  смисао планинарења, у циљу подизања свести омладине за важност развијања спортског духа и неговања здравих стилова живота. На радионици су се ученици упознали са планинарском опремом, научили како се треба оријентисати и понашати у природи, опходити са другим планинарима и шта све треба да понесе један планинар када крене на акцију. Након практичне радионице изведена је шетња по Пешчари где су водичи на терену показали како се треба понашати на палнинарској акцији, а у циљу успешног савладавања успона, препрека и изазова који могу да се појаве током пењања.
Учесници радионице су били веома заинтересовани и задовољни. Сви су једнодушно оценили да је планинарење или шетња по околним брдима и путељцима идеалан спој дружења и боравка на свежем ваздуху. Зашто не бисмо барем један дан компјутер заменили свим оним што нам прекрасна природа пружа?

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

9064489