„My Sustainable Wonderland“ - jош један успешно завршен eTwinning пројекат ученика III/2

Штампа

Ученици III/2 су заједно са својим учитељем Милошем Баковићем били учесници још једног веома занимљивог eTwinning пројекта под називом „My Sustainable Wonderland“.

Циљ истоименог пројекта био је да се ученици боље упознају са концептом одрживог развоја, прошире знања о екологији и заштити животне средине, као и да подигну свест о узроцима и последицама климатских промена.
Пројекат је трајао три месеца, а у њему су учествовали наставници и ученици из Србије, Турске, Румуније, Јерменије и Албаније.
На самом почетку пројекта ученици су креирали дигитални лого пројекта активно користећи различите web 2.0 алате. Како би се подигао ниво свести ученика о безбедном коришћењу интернета, у марту месецу организовали смо неколико радионица о томе шта смемо, а шта не смемо да радимо на глобалној рачунарској мрежи. Своје знање проверили смо кроз Kahoot квизове, а након тога ђаци су дизајнирали своје плакате о томе са каквим се све опасностима деца суочавају на интернету и коме се можемо обратити за помоћ.

У наставку пројекта су ученици креирали своје еко јунаке и макете од пластелина, а врло брзо је направљена и изложба ствари направљених од рециклажног материјала. За израду робота, шпорета, аутомобила и приколице коришћени су чепови, картонске кутије, штапићи и др.

 

Ученици су у оквиру пројектних задатака били аутори заједничког е-магазина о климатским променама, али и заједничке песме о одрживом развоју која је написана у акростиху.

 

На самом крају пројекта наш разред је добио сертификат за врло квалитетан и предан рад на пројектним задацима, а ми се надамо да ће наш пројекат бити носилац и једне од престижних eTwinning ознака квалитета.


Милош Баковић