Како можеш да помогнеш?

fddderУченици ОШ „Десанка Максимовић“ и даље активни и хумани у оквиру организације „Чепом до осмеха“.

Придружи се и ти најмасовнијој еколошко-хуманитарној акцији у Србији и региону “Чепом до осмеха” која окупља преко 2.000 активних волонтера.

Заједно можемо све! Хајде да измамимо још много осмеха!

 Успешно спроводимо акцију сакупљања пластичних чепова како би оснажили и пружили подршку појединцима и породицама особа са инвалидитетом, одвајањем пластичних чепова чиме унапређујемо систем одвајања чврстог отпада у Србији и омогућавамо им лакше функционисање у свакодневном животу.

Акција „Чепом до осмеха“ је покренута у децембру 2012. године, када је неколицина људи одлучила да подржи овај подухват, разумејући значај овог пионирског рада. 

Потребно је прикупити чврсте пластичне чепове, нпр. од млека, јогурта, мајонеза, кечапа, фломастера, лекова који имају пластични чеп, сокова, воде, пива, средстава за кућну и личну хигијену (детерџенти, пасте за зубе, шампони, дезодоранси, креме за руке, омекшивачи, балзами, течности за судове…). Сакупљене количине пластичних чепова се одвозе у рециклажни центар, а прикупљена средства се користе у хуманитарне сврхе. Акција је ставила акценат на децу са инвалидитетом или неком сметњом у развоју, како би им се омогућило лакше функционисање у свакодневном животу и образовању.

Акција има троструки карактер, а то је да се отпад рециклира, мисли се о својој средини и развија се хуманост и солидарност код деце и људи.

Наташа Буљугић

 

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

8540219