Успешно реализован међународни пројекат „My magical dust” у IV2

Ученици IV2 успешно су реализовали међународни пројекат „My magical dust“, који је трајао од 29. априла до 12. јуна, а чији је основни циљ био да повеже учитеље, родитеље, ученике и школе за добробит и ментално здравље ученика, као и да реши проблеме као што су стрес, анксиозност и депресија, са којима се деца сусрећу сваког дана. Пројекат се састојао из три дела, тј. три задатка, а у склопу сваког задатка било је више активности које су ученици, заједно са својим учитељем, на часовима одељенског старешине врло успешно и на време реализовали.

У првом задатку „Education at heart“ акценат је био на вештини изражавања емоција код ученика. У овом задатку учитељ је помогао ученицима да изразе своја осећања како би пронашли шта их мучи и шта им ствара нелагодност.

У другом делу пројекта „Children are the curriculum“ ученици су сазнали нешто више о стресу, депресији, анксиозности  и о важности менталног здравља.

Трећи део пројекта „Ignite the imagination“ упознао је ученике с космичком прашином, планетама и открићем црне рупе. Ученици су замишљали црну рупу и шта би се десило када би могли да се нађу са њене друге стране. Након тога је свако од ученика на креативан начин представио по једну планету Сунчевог система.  

У пројекту „My magical dust“ учествовало је више од 30 земаља света, а одељење је добило и сертификат за резултате свог рада.

Милош Баковић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2147903