Пријем за вуковце и најуспешније ђаке у школској 2018/19.

Под покровитељством председнице општине, у сарадњи са  Центром за културу Ковин, Одељењe за јавне службе и општу управу ОУ организовало је традиционални пријем и свечану доделу диплома за „вуковце“ и најуспешније ђаке основних и средњих школа са територије општине у школској 2018/19. години. 

Обраћајући се најбољим ученицима, председница општине Сања Петровић је, између осталог, рекла: „Желим вам свима пре свега да будете здрави, да уживате у најлепшем - ђачком добу и да учите оно што волите, да упишете жељену средњу школу или факултет и да у свему томе не заборавите да нађете времена за пријатеље, за породицу, али и за заљубљивање и за све друго што најбоље пристаје једној младости и школским данима.“

Дипломе и вредне књиге председница општине уручила је вуковцима, ђацима генерације и ученицима који су освојили једно од прва три места на такмичењима покрајинског, државног-републичког нивоа, као и на интернационалним надметањима. Ове године, у школама које раде на територији општине, укупно 40 ученика завршило је основну школу са изузетним успехом и тиме заслужило диплому ,,Вук Караџић“, док је међу средњошколцима таквих шесторо. Проглашено је и 13 „ученика генерације“.

Ђаци генерације основци добили су, поред вредних књига и поклон ваучер у вредности 15.000 динара, а Савет за младе СО Ковин традиционално је наградио ђаке генерације средњих школа лаптоп рачунарима.

И ове године пригодне поклоне добили су не само ученици, већ и њихови ментори – учитељи и наставници који су их припремали за врхунска остварења.

У културно-уметничком програму свечане доделе учествовали су „Скореновачки цитраши“, група ученика школе из Скореновца, чланова КУД „Петефи Шандор“, који су освојили престижно признање на међународној смотри у Будимпешти. Посебан наступ на пријему имали су оркестри школа из Делиблата и Мраморка, који су под вођством професорке Виолете Помар ове године постали прваци Србије у категорији малих школа.

ОШ "ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ" КОВИН

 

  1. БИРТАШЕВИЋ АНЂЕЛА, УЧЕНИЦА ГЕНЕРАЦИЈЕ И НОСИЛАЦ

ДИПЛОМЕ "ВУК КАРАЏИЋ" И ДРУГО МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ

 

  1. СТОЈАНОВИЋ КАТАРИНА, носилац Дипломе "Вук Караџић"
  1. ЏУНИЋ АНА, носилац Дипломе "Вук Караџић"
  1. ЂЕЛИЋ АЊА, носилац Дипломе "Вук Караџић"
  1. НИКОЛИЋ АЊА, носилац Дипломе "Вук Караџић"
  1. БОШКОВИЋ УНА, носилац Дипломе "Вук Караџић"
  1. ЛАЗАРОВ АНЂЕЛА, носилац Дипломе "Вук Караџић"

 

Ч Е С Т И Т А М О ! ! !

 

Наташа Буљугић

<< Nazad 

 

Корисни линкови

logo2

2148010